Zijn carriere

De carrière van Jim Bakkum

Van 2002 tot 2004 heeft Jim Bakkum de doorbraak gehad bij Idols. In 2002 begon het allemaal met de audities hij trad op met Isn’t She Lovely? van Stevie Wonder. Hij kwam toen al snel drie theaterrondes door en hij kwam uit bij de laatste 30 mensen. De jury was erg enthousiast over hem. Na Idols kreeg hij al snel zijn eerste single, Tell her. Er werden gemiddeld 70.000 exemplaren verkocht (platina). Dit nummer kwam van zijn album Impressed en dat werd beloond met een gouden status. Hij kreeg al snel een tweede single, namelijk This love is real, ook dat nummer kwam goed bekend te staan en het kwam in de Mega Top 50. Er zijn nog een paar singles van hem, namelijk The way it goes en de kerstsingle The Greatest Christmas Gift werden uitgebracht. Vanaf 2003 (18 juli) is er een wassenbeeld van Jim Bakkum in Madame Tussauds geplaatst. Hij heeft ook een concert gegeven in de uitverkochte Heineken Music Hall. Het tweede album van Jim Bakkum is verschenen in mei 2004, maar dat werd niet zo’n succes als zijn eerste album. Maar Jim Bakkum heeft nog meer gedaan, zo speelde hij drie maanden lang in de Wonderlijke Efteling Show en hij heeft een gastrol in Baantjer gespeeld. Verder heeft hij de titelsong in de film Snowfever gezongen en hij had hierin ook een kleine rol.

2005-2006 de carrière van Jim Bakkum

Dan gaan we door naar 2005-2006. In deze periode begon voor Jim Bakkum zijn succes als danser, musicalstar en als acteur. In het jaar 2005 is hij naar platenmaatschappij CMM gestapt. In deze tijd was hij wel aan het werk met zijn derde album, maar hij trad in 2005 op in verschillende televisieprogramma’s. Een voorbeeld hiervan is Dancing with the Stars, hiermee bereikte hij de finale samen met zijn danspartner Julie Fryer en ze werden eerste. Het nieuwe nummer van Jim Bakkum genaamd Caught in a minute was verkrijgbaar bij een speciale HappyMeal bij McDonalds. Dan gaan we weer verder met andere activiteiten in zijn leven. Jim Bakkum speelde als agent Willem in de politieserie Boks die te zien was op Talpa. Verder heeft hij de hoofdrol van Danny Zuko in de musical Grease gespeeld. Maar toen kwam er op 14 april 2006 dan eindelijk een Nederlandstalige single uit van Bakkum, deze heette Dapper en Sterk.

2007-2008 de carrière van Jim Bakkum

Dan gaan we door naar 2007-2008. In deze periode kwam het vierde album van Jim Bakkum uit en speelde hij mee in de musical Fame. De periode van september 2008 tot februari 2009 vertolkte Bakkum de stem van de rebelse tiener Duncan in de populaire interactieve reality-animatieserie op Jetix, Total Drama Island. En nog is dit niet alles, hij heeft namelijk een flinke carrière.

2009-2010 de carrière van Jim Bakkum

In 2009 tot en met 2010 kwam namelijk zijn nieuwe album uit, het vijfde album en speelde hij mee in de musical Hairspray. Dit ging zo even door en in 2011 kwam zijn nieuwe single weer uit. Hij speelde de hoofdrol in de korte speelfilm genaamd Levenslang. Hij nam hier de rol van rechercheur Wouters op zich. Aan het einde van dat jaar mocht hij de rol van Fiyero spelen in de grote musical Wicked in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

2012-2013 de carrière van Jim Bakkum

Dan zijn we in de jaren 2012 en 2013 aanbeland. In deze periode speelt hij in de musical Wicked, Verliefd op Ibiza en heeft hij een contract bij SBS Broadcasting. In het jaar 2012, om precies te zijn in de maand augustus vervangt Jim Bakkum gedurende een week Winston Gerschtanowitz als presentator van RTL Boulevard. Een paar weken daarna wordt bekend dat Jim een tv-contract heeft getekend bij SBS Broadcasting. Hier zal hij dan ook meerdere programma’s maken en hij zal zich ook op tv vertonen, bij onder andere de vroege editie van SBS Shownieuws. Jim Bakkum zal dan vanaf half september 2012 hier aan meewerken. Helaas is zijn muziekcarrière vanwege de omroepwerkzaamheden op een laag pitje komen staan. Maar dat gaat weer veranderen. Hij zal namelijk op 28 maart 2013 de rol van Petrus spelen in The Passion spelen.