Uit het archief

Wat is er mooier dan van je grootste passie, zingen, je beroep te kunnen maken? Jim heeft vanaf jonge leeftijd gezongen in bandjes en musicals. Op z’n vijftiende is hij in een paar maanden tijd een mega populaire artiest geworden. Dit is een droom die voor Jim Bakkum werkelijkheid is geworden.
Idols
Op vijftien jarige leeftijd verandert het leven van Jim Bakkum totaal. Jim doet mee aan de tv-talentenjacht “Idols 2003”, en wordt tweede. Sindsdien is hij een van Nederlands populairste artiesten.
Terugblik
Jim mag zich de eerste artiest in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40 noemen die met zijn eerste 2 singles direct in de top 5 binnen weet te komen. Zijn debuutsingle “Tell Her” behaalt de platina status en zijn debuutalbum “Impressed” behaalt de gouden status. Dit mag met recht een fantastische prestatie genoemd worden! Ook zijn tweede album “Ready” wordt enorm goed ontvangen en behaalt een Top 10 positie. Jim ontvangt dan ook een Mega Top 50 Award voor “Populairste artiest van 2003”. Daarnaast treedt Jim maar liefst 15 keer op in een bomvol Ahoy’. Ook heeft hij ondertussen een wassen evenbeeld staan in Madame Tussauds te Amsterdam, wint hij een TMF Award voor “Beste Nieuwkomer” en geeft hij in samenwerking met zijn sponsor Mars een eigen concert voor een uitzinnige menigte in de Heineken Music Hall. Jim krijgt een gastrol in de politieserie “Baantjer” en doet mee aan het succesvolle programma “Dancing With The Stars”. Dit levert hem zelfs de eerste prijs op. Jim bewijst hierdoor eens te meer dat hij ambitieus is en overal voor de volle 100% voor gaat. Aangezien zingen zijn grootste passie blijft, maakt Jim, geïnspireerd door zijn danssucces, een cd met de toepasselijke titel “Dance With Me” welke ook de gouden status behaalt. Daarnaast is Jim eind 2006 ook te zien in zijn filmdebuut “Afblijven”. Dit is een verfilming van één van de succesvolste kinderboeken van Carry Slee. Jim speelt hierin de rol van Toine.
2007
Naar aanleiding van Dancing With The Stars is Jim benaderd door V&V Produkties om de hoofdrol (Danny Zucco) in de musical ‘Grease’ te spelen. Deze musical heeft is nu al de meest succesvolle musical voor V&V Produkties. Ook 2007 wordt weer een heel druk jaar voor Jim, want naast zijn hoofdrol in ‘Grease’ komt er een nieuw album van Jim uit, zal hij in het najaar van 2007 met zijn eigen theatertour door het land trekken en speelt hij, in navolging van het overweldigende succes van ‘Grease’, vanaf november van dit jaar de hoofdrol in de musical ‘FAME’.